Bæredygtig omtanke

Hensyn til klimaet og fokus på ressourcer

Hos Mulaku.dk, er du kunde i en webshop, hvor vi prøver at gøre tingene lidt anderledes. Vi gør det ikke så meget i slagtilbud og store udsalg. Til gengæld håber vi, at kvaliteten af vores produkter og vores omtanke for planeten betyder, at du har lyst til at vende tilbage. Vi er uendeligt glade for den tillid, vores kunder viser os. Og det er jeres indstilling, der gør, at vi kan give en del af vores omsætning videre til de grønne organisationer, der hver dag kæmper for vores allesammens jord. Tak for det :-)

Produkter valgt med omhu

De varer, du finder på Mulaku.dk, er nøje udvalgt, og vi bruger dem selv dagligt. Produkterne skal være sunde at bruge og have mindst muligt aftryk på jordens ressourcer i produktets levetid. Vi prioriterer altid høj kvalitet over laveste pris. Tingene skal kunne holde til at blive brugt, og jo færre gange du skal købe nyt, jo færre ressourcer skal der bruges i produktionen. På den måde bidrager du til at mindske udledningen af CO2, og samtidig viser det sig ofte, at det også er det billigste i det lange løb.

Vores produkter er altid fra leverandører vi stoler på. Både i forhold til varernes kvalitet og deres påvirkning af vores krop. Men også i forhold til måden producenterne behandler vores jord, og hvordan de giver tilbage til naturen. Det er vigtigt, at vi kan genkende vores egne værdier, hos de virksomheder vi samarbejder med.

Nedenfor er links til eksempler på producenternes klimapolitik og omtanke for bæredygtighed og miljø:

Klean Kanteen “Better Business” / Klean Kanteen “Supporting Action”

Pukka Herbs “Our Mission”

Little Sun “Global Impact”

Clearspring “Environmental Standards”

Chocolate and Love “Our Planet”

Klimatiltag hos Mulaku.dk

Selvom vi giver 5% af vores omsætning til grønne organisationer, er der stadig brug for, at vi gør hvad vi kan for at begrænse vores eget forbrug af klodens ressourcer. Derfor har vi truffet en række valg, der alle bidrager til at begrænse vores daglige udledning.

Miljøvenlig emballage

Vi gør hvad vi kan for at bruge genbrugsemballage. Derfor er papkasserne du modtager ikke altid nye og pæne, men har måske været brugt før. Til gengæld sørger vi for, at dine varer er pakket godt ind, så de kommer sikkert frem. Og er vi ikke løbet tør, er pakketapen ikke af plastik men af papir. Dog kan du nogle gange finde plastik inde i din pakke, der bliver brugt til at passe på varerne. Det er altid plastik, vi selv har modtaget fra diverse leverandører, der endnu ikke har lært at bruge alternativer. Så i stedet for at smide plastikken ud og bruge nyt genbrugspapir, mener vi, at det er mere bæredygtigt at forlænge levetiden på det plastik, der allerede er produceret.

CO2-neutralt website

Vores website er certificeret CO2-neutralt, og vi støtter årligt projektet IngenCO2. IngenCO2 bidrager til reduktion af CO2 ved deltagelse i CO2-reducerende projekter. Derudover er de med til at opføre nye vedvarende energikilder som fx vindmøller.

Klimavenlig strøm

Når vi vælger elleverandør, bestræber vi os på, at vores strøm har den bedste klima-mærkning (Klasse A) og anbefales af Det Økologiske Råd. Læs mere på Grøntelvalg.dk - måske har du selv lyst til at skifte elleverandør?

Alt i alt gør vi, ligesom langt de fleste af vores kunder, hvad vi kan for at passe på jorden - både på jobbet og i privaten. Om det er at vælge grøntsager frem for kød, at lade bilen stå og bruge offentlig transport, at flyve mindre og tage toget på ferie, eller andre små og store tiltag - så er vi hele tiden på udkik efter nye måder, der gør det grønnere, sundere og sjovere at være til. Og vi tror på, at man kun bliver et gladere menneske af at give til andre. Det er en rejse, og den er kun lige begyndt. Vil du med?

 

Casper Wichmann,
Indehaver af Mulaku.dk