Sådan bruger du din nye Kelly Kettle

Sådan bruger du din nye Kelly Kettle

En Kelly Kettle kan koge vand på 3-5 minutter – i alle vejrtyper og med med stort set alle slags brændbare materialer du kan finde. Dette gør den til et imponerende redskab for alle, der nyder friluftslivet.

Kelly Kettle er egentlig blot en dobbeltvægget skorsten med en vandbeholder i væggen. Når du har fyldt kedlen med vand, starter du et helt lille bål i basen og placerer kedlen på toppen. Derefter tilfører du yderligere brændsel ned gennem skorstenen – kviste, kogler, blade, græs osv.

Den store indvendige overflade på skorstenen varmer vandet ekstremt hurtigt, så du får ikke brug for meget brændsel. Ilden er sikkert afskærmet inden i basen og i skorstenen, så stærk vind og regn påvirker ikke ilden, samtidig med at en Kelly Kettle er sikker at bruge mange steder, hvor åben ild ikke anbefales. Og inden for nogle minutter vil vandet begynde at koge - det er helt enkelt!

 

En Kelly Kettle er nem at bruge

Først fjerner du basen fra bunden af kedlen og placerer den med den flade side nedad på et plant underlag.

 1. Fjern den orange prop fra kedlen og fyld den med vand. Sæt IKKE proppen i igen - vandtuden skal være fri for alle forhindringer, når kedlen er i brug. Placér nu kedlen sikkert på toppen af basen.
  NB! Når kedlen er fyldt med vand, bør den bæres lodret og ikke på siden, da der kan lække en smule vand fra skorstenen eller vandtuden. Hvis du ikke har brug for at transportere vand i kedlen, kan du evt. fjerne proppen fra kæden, for at undgå fejl.
 2. Put lidt brændbart materiale i basen - fx avispapir, birkebark, tørt græs eller lignende. Og ovenpå det lidt små kviste.
 3. Tænd ild gennem hullet i siden på basen og sørg for at hullet peger mod vinden, hvis der er brug for ekstra træk.
 4. Tilføj ekstra brændsel (kviste, kogler osv.) gennem skorstenen efter behov.
 5. Når vandet koger, bruges begge hænder til at holde håndtaget i en 90° graders vinkel ud fra kedlen, og kedlen løftes af basen. Når kedlen er væk fra basen, kan håndtaget bruges til at bære kedlen som vanligt. For at hælde holder du håndtaget i den ene hånd, og tipper let kedlen ved at løfte lidt i kæden.

Har du brug for ekstra vand, genfylder du bare din Kelly Kettle og placerer den tilbage på basen, hvor ilden stadig brænder. Tilføj lidt ekstra brændsel gennem skorstenen og glæd dig til en ny portion kogende vand i løbet af få minutter.

Når du er færdig med at brug kedlen, tømmes den for vand og opbevares i et tørt sted. Under opbevaring bør proppen ikke efterlades i tuden, da luft derfor ikke vil kunne cirkulere i vandbeholderen.

 

Præsentationsvideo:

 

ADVARSEL:

 • Fjern altid proppen inden du tænder din Kelly Kettle. Proppen bør kun bruges når der transporteres koldt vand i kedlen.
 • En Kelly Kettle er ikke designet til at udskifte din vanddunk og bør bæres lodret, når den er fyldt med vand.
 • Brug af kedlen med forhindringer i vandtuden kan resultere i forbrændinger for brugeren eller andre i nærheden.
 • Hold aldrig håndtaget over kedlen, når den er tændt. Dette kan resultere i forbrændinger på hånden.
 • Sæt aldrig kedlen over ilden medmindre den er fyldt med vand og lad ikke kedlen koge tør.
 • Sørg for en sikkerhedsafstand til børn og dyr, når kedlen er i brug.
 • Brug rigeligt med vand, hvis du skal slukke ilden.

 

Værdsat verden over

På grund af brugervenligheden, effektiviteten og den lette adgang til brændsel… er Kelly Kettle blevet en værdsat del af udstyret til spejdere, campister, jægere, lystfiskere, kajakroere eller til familieskovturen! Tusindvis af glade brugere verden over roser Kelly Kettle – den er bare en hyggelig og ekstremt effektiv vandkoger. Så måske er det på tide at du også får en Kelly Kettle i din grejbank?

 


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de vises